Cumhuriyet Üniversitesinde Yaşam

Neden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Yaşam Koşulları

Barınma

Uluslararası öğrenciler Sivas’taki eğitim hayatları boyunca barınma için şu seçeneklere sahiptir:

Üniversite kampüsümüz içinde yer alan KYK yurtları (devlet yurtları) (Aylık 300-400 TL)

Özel Yurtlar (Aylık 700-1000 TL)

Kiralık Apartman Daireleri (Aylık 1000-1500 TL)

Yemek

Üniversitemiz yemekhanesinde öğrenciler için sunulan yemek ücretleri oldukça makuldür. (2-3 TL)

Kampüsümüzde birçok kantin, restoran ve kafe hizmet vermektedir. Buralarda da gayet makul ücretlerle karnınızı doyurabilirsiniz. (Ortalama 10-20 TL)

Sinema, tiyatro, müze, toplu ulaşım, bazı kitabevleri ve restoranlarda öğrenci indirimi bulunmaktadır.

Uluslararası tanınırlık

Üniversitemiz Bologna sürecini başarılı bir şekilde yürütmektedir. Bizden alacağınız diploma ile tüm Avrupa ülkelerinde çalışma imkanına sahip olabilirsiniz. Ayrıca Erasmus+  programını en başarılı şekilde yürüten üniversite olduğumuzu da belirtmeliyiz. Siz de bu programdan yararlanarak birçok Avrupa ülkesindeki üniversitelere giderek eğitim tecrübenizi geliştirebilirsiniz.

Kaliteli Eğitim

Verdiğimiz kaliteli eğitimle gurur duyuyoruz. Alanında uzman eğitim kadromuzla iyi bir eğitim hayatı geçireceğinizi düşünüyoruz.

Sosyal Hayat

Kampüste ders dışında birçoksosyal ve kültürel etkinliğe katılarak eğitim hayatınızı renklendirebilirsiniz.

Çok Kültürlü bir hayat

Sivas birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Bu medeniyetlerin adeta bir mozaiği olan üniversitemizde de çokkültürlü ve oldukça hoşgörülü bir ortam vardır. Siz de sayısı her geçen yıl artan çokkültürlü öğrenci nüfusumuzun bir parçası olabilirsiniz!

Türkiye’nin kalbi

Türkiyenin en merkezi yerinde yer alanve her yere yakın olan Sivas’ta kurulmuş üniversitemiz son derece güvenli ve huzurlu bir kampüse sahiptir.

Uygun Yaşam Koşulları

Sivas’ta yaşam bir şehire göre oldukça uygundur. Konaklama, yeme-içme, eğlence gibi ihtiyaçlarınızı karşılanabilir bir düzeyde giderebilirsiniz.

Türkçe Eğitimi (TÖMER)

Üniversitemizin size sunacağı Türkçe kurslarında hem yeni bir dili öğrenme şansı elde edebilir hem de birçok farklı kültürden gelen kişilerle arkadaş olabilirsiniz.

EĞİTİMDEN DAHA FAZLASI…

BİR ADIM ATIN, GELECEĞİNİZİ İNŞA EDİN!

NEDEN BİZ?

Tamamlanmış Sınav