CÜYÖS SINAV TAKVİMİ

CÜYÖS SINAV BAŞVURU TARİHLERİ: 22 MART 2021 - 21 MAYIS 2021 CUMA SAAT 23.59 (Türkiye Yerel Saatiyle )

CÜYÖS SINAV TARİHİ: 05 HAZİRAN 2021 CUMARTESİ SAAT: 10.00 (Türkiye Yerel Saatiyle)

CÜYÖS SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI: 25 HAZİRAN 2021

TERCİH BAŞVURULARININ ALINMASI: SONRADAN WEB SAYFAMIZDAN DUYURULACAKTIR.

SINAV ÜCRETİ ÖDEMESİ

CÜYÖS başvuru ücretleri 2021 yılı için 250 TL / 40 EURO (€) / 40 DOLAR ($) olarak belirlenmiştir. Sınav ücretleri aday profil sayfasından sınav başvuru modülünden kredi / hesap kartı ile online olarak ödenecektir. Havale veya EFT kabul edilmeyecektir. Adayların sınav ücretini ödeyebilmesi için hesap / kredi kartının online işlemlere açık olması gerekmektedir.

SINAV MERKEZLERİ

YURT İÇİ

YURT DIŞI

TÜRKİYE-İSTANBUL

AZERBAYCAN-BAKÜ

TÜRKİYE - ANKARA

İRAN-TEBRİZ

TÜRKİYE-SİVAS

TÜRKİYE-VAN

TÜRKİYE- GAZİANTEP

KİTAPÇIK DİLİ

CÜYÖS-2021 sınavında adaylara iki dille basılı kitapçık verilecektir. Türkçe her kitapçıkta bulunmak koşuluyla adaylar profil sayfasından sınav başvurusu yaparken ikinci kitapçık dilini kendileri seçecektir. Adayların kitapçık dili seçimini yaparken dikkatli olması gerekmektedir.

ADAY PROFİLİNDEN DİL SEÇİMİ

KİTAPÇIKTAKİ DİL BASIMI

İNGİLİZCE

TÜRKÇE-İNGİLİZCE

ARAPÇA

TÜRKÇE-ARAPÇA

RUSÇA

TÜRKÇE-RUSÇA

TÜRKÇE

ADAY PROFİLİ NASIL OLUŞTURULACAKTIR?

Sınav başvurusu iki aşamalı olup aday öğrenci; https://cuyos.cumhuriyet.edu.tr/ adresine girerek ‘‘SİSTEME KAYIT OL’’ butonundan profil oluşturmalıdır. Profil oluştururken adayın beyan ettiği e-posta adresine ‘‘ŞİFRE’’ otomatik olarak gönderilecektir. E-posta yoluyla şifresini edinen adaylar https://cuyos.cumhuriyet.edu.tr/ adresinde ‘‘ÖĞRENCİ GİRİŞİ’’ panelinden kendi profillerine giriş yapabilirler. Adayın kimlikle ilgili bilgi alanlarına, adayın kimlik belgesinde yer alan bilgiler değiştirilmeden, kısaltma yapılmadan yazılacaktır. Başvuru formundaki bilgiler latin alfabesine göre yazılacaktır. Latin alfabesi dışındaki harf / karakterlerle yapılan başvurular dikkate alınmaz.

1.

(CÜYÖS)-2021 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SINAVI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ