?>

BAŞVURU TAKVİMİ

TERCİH BAŞVURULARININ ALINMASI

25.07.2022-07.08.2022 (Türkiye Saatiyle 23.59)

TERCİHLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ

08.08.2022-11.08.2022

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ İLANI

12.08.2022

TERCİH BAŞVURU ÜCRETİ ÖDEMESİ

CÜYÖS-2022 tercih ücretleri 2022 yılı için 250 TL olarak belirlenmiştir. Tercih ücretleri havale / EFT olarak ödenmeyecektir. Ücretler online olarak kredi/hesap kartından ödenecektir.

TERCİH YAPABİLMEK İÇİN GEREKLİ SINAVLAR NELERDİR?

Adayların tercih yapabilmesi için CÜYÖS-2022 sınav sonucu, ülkemizdeki diğer üniversitelerin 2022 yılında yaptıkları YÖS sınav sonuçları kabul edilmektedir.

ULUSAL SINAVLAR, ULUSLARARASI SINAVLAR VE ORTAÖĞRETİM NOT ORTALAMASI İLE BAŞVURU YAPILABİLİR Mİ?

Ulusal sınavlar, uluslararası sınavlar ve ortaöğretim not ortalaması ile başvuru yapılamaz.

TERCİH BAŞVURULARININ DEĞERLENDİRİLMESİNDE SINAVLAR İÇİN  ÖNCELİK UYGULANACAK MIDIR?

Yerleştirmede öncelik CÜYÖS sınav sonucu ile başvuran adaylara verilir. Kontenjanların dolmaması halinde diğer üniversitelerin YÖS sonuçlarına göre yerleştirme işlemleri yapılır.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNDE UYRUK KOTASI UYGULANACAK MI?

Yerleştirme işlemlerinde bir bölüme yerleştirilecek aynı uyruklu aday sayısı ilgili bölümün tabloda belirtilen kontenjanın %20’sinden fazla olamaz. Kontenjanların dolmaması halinde sonraki ek yerleştirme işlemlerinde herhangi bir yerleştirme kotası uygulanmayacaktır.

YÖS SINAV SONUCUYLA BÖLÜM/PROGRAMLARA YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNDE TABAN PUAN VAR MI?​​​​​​​

Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültesine tercih başvurusunun yapılabilmesi için adayların YÖS sınav puanlarının Tıp ve Diş Hekimliği için en az 85, Eczacılık için en az 80 puan olma şartı aranır. Diğer Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulları içinse en az 40 puan olması gerekir.

​​​​​​​PUANLARIN EŞİTLİĞİ DURUMUNDA NASIL DEĞERLENDİRME YAPILACAKTIR?​​​​​​​

Tercih başvurularının değerlendirilmesinde puanların eşit olması halinde yaşı küçük olan adaya öncelik verilecektir.

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.