HABERLER

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde yabancı uyruklu öğrenciler için kayıt heyecanı başladı.


Dünyanın birçok ülkesinden eğitim almak için Türkiye’ye gelip girdikleri sınavlarda başarı göstererek Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni tercih eden yaklaşık 650 yabancı uyruklu öğrenci, 17-21 Ağustos tarihleri arasında kayıt yaptırabilecekler. Kayıtlar Uluslararası Öğrenci Ofisi’nde (Eski Merkezi Kütüphane Binası) Covid-19 tedbirleri kapsamında hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Kayıtlar, adayın ofise şahsen gelerek yaptırabileceği gibi, posta yoluyla veya vekaletname ile de yapılabilmektedir. Özellikle halen yurtdışında olup Covid-19 pandemisi nedeniyle kayıt yaptıramayacak durumda olan yabancı uyruklu öğrenciler için bu yıl ilk kez ön kayıt imkanı da sunulmuştur.

Yabancı uyruklu öğrenci kayıt organizasyonu hakkında bilgi veren Uluslararası Öğrenci Ofisi koordinatörü Doç. Dr. Yusuf Yıldırım, bu yıl “Yabancı Uyruklu Öğrenci Alımı” kapsamında yaklaşık 2000 öğrencinin üniversitemizde eğitim almak için başvuruda bulunduğunu; yabancı öğrenci kontenjanları, sınav türleri ve puanları çerçevesinde yapılan değerlendirmeler sonucunda başvuru yapan adaylardan yaklaşık 650’sinin üniversitemizin farklı bölümlerine yerleştirildiğini belirtti. Ayrıca beş gün sürecek kayıt maratonuna bugün başlandığını, salgın riskini en aza indirmek için kazanan adayların şahsen gelmeden gerekli belgeleri postayla göndererek kayıt yaptırabileceklerini belirtti.