Tarih: 12 Ekim 2021 Salı 09.30
Son Başvuru Tarihi: 11 Ekim  2021 Pazartesi Saat: 23.59
Saat: 09.30 Okuma-Dinleme-Yazma
Saat: 11.50 Konuşma
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Başarılı olmak için alınması gereken en düşük puan 70’tır.

*Dört becerinin her birinden en düşük notu (15 puan) alamayan öğrenci puanı 70'ın üzerinde olsa dahi başarısız sayılır.

*Sınav yüz yüze olacaktır.

Aşağıdaki linkte verilen başvuru formunu doldurunuz

Başvuru Formu İçin Tıklayınız....

EKLER

1. Pasaport fotokopisi

2. Başvuru formu

3. Sınav ücretinin ödendiğine dair banka dekontu* (Ödemenin açıklamasında sınava girecek öğrenci ismi ve TYS Ücreti yazması gerekmektedir.)

SINAV ÜCRETİ VE ÖDEME ŞEKLİ

* Türkçe Yeterlik Sınavı ücreti 400 TL’dir.

* Ödemeyi şubeden ya da internet bankacılığından yapabilirsiniz.

* Sınav başvurusunun tamamlanabilmesi için başvuru tarihleri içinde sınav ücretinin ödenmiş olması gerekmektedir.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ  IBAN: TR42 0001 0015 0739 8770 6050 25

* Sınava kayıt için yapılan ödemelerin iadesi yapılmayacaktır.

SINAVIN BÖLÜMLERİ

Sınav 4 oturumdan oluşmaktadır. Oturumlar ve soru dağılımı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

1. OTURUM

Okuma

2. OTURUM

Yazma

3. OTURUM

Konuşma

4. OTURUM

Dinleme

Yüz yüze

(Sınava girecek öğrencilerin, öğrenci belgesi, kimlik belgesi ya da pasaportunu sınav esnasında yanında bulundurması gerekmektedir.)